Tuesday, November 20, 2012

Teška godina za UFC

Trnovit put UFC-a kroz 2012 godinu
 Iako se glavni vatromet očekuje pred kraj godine kada će zasjati Santos i Velasquez do sada je mora se priznati bilo teško biti čelnik UFC organizacije.
Početkom godine obećanja i želje UFC-a su bile ogromne no recesija i razne ostale sile nisu dopuštale da se sve ostvari, mnogo ozljeda ključnih boraca doslovno su izludile Dana Whitea ako tomu pridodamo još i problem imena Alistair Overeem svima bi trebalo biti jasno koliko zapravo jest težak posao organizatora koji pod svaku cijenu mora ugoditi gledateljima a i borcima.
Probijanje tržišta djelomično je uspješno gledajući globalno , zakinuti smo jedino mi jer obećanje UFC-a da će do kraja godine doći u susjednu Italiju je palo u vodu.
Glede konkurencije tu su stvari jasne, glavni igrač Strikeforce više ne predstavlja opasnost a od ostalih se nitko jače ne ističe. Tu dolazi do još jednog pitanja, UFC danas radi bez konkurencije, najbolji su pod njihovim krovom no rezultati gledanosti nisu onoliki koliko se očekivalo. Straha od krize nema no činjenica jest da napuniti arenu u nekim zemljama predstavlja problem.

No comments: