Friday, November 18, 2011

UFC 139 gledajući s kritičke strane fantastično pogođen


Shogun vs Hendo - Ova borba nije samo od nevjerojatne važnosti u današnjem UFC-u, nego što je još važnije, podsjeća nas na stare Pride dane. Ne postoji u današnjosti bolja borba između bivših Pride zvijezda koje su još uvijek u vrhu, od Shogun / Hendo. Kombinirajte to s činjenicom da je Hendo bio posljednji Pride MW prvak, a Shogun pobjednik posljednjeg MWGP, tako da ova borba ima veliku ulogu na povijest MMA. S tim još da pobjednik dobiva borbu za naslov odmah iza Evansa.
Wanderlei vs Cung Le - Uopće nisam sanjao kada sam razmišljao o svim fantastičnim SF vs UFC "superborbama" koje su dogovorene tijekom posljednja 2 mjeseca, da je Cung vs Wand jedna od njih. Kada bih gledali na trenutno stanje MW ljestvice ova borba ne zaslužuje biti doglavna borba večeri ali ako kao faktor uzmemo sklonost oba borca prema stanp up borbi onda se spajanje ovih boraca čini kao pun pogodak.
Faber vs Bowles - Ovo je najbolja WEC "superborba" do sada ne dogovorena. Bowlesov jedini poraz je došao u borbi u kojoj je slomio ruku u prvom udarcu i to protiv trenutnog prvaka. Dok Urijah je neporažen u BW izuzevši Cruza, a upravo to mu je bila posljednja borba. Oba borca su toliko kompletna u svim segmetnima da će borba gotovo sigurno nakon fantastičnih 15 minuta otići u ruke sudaca i dobiti nagradu za borbu večeri, a kada se sva prašina slegne vjerojatno će biti kandidat za borbu godine.
Kampmann vs Story - Ovo je nevjerojatno podcijenjena borba jer oba borca​dolaze s porazom iz zadnje borbe. Osobno, osjećao sam da je Kampmann pobijedio i Sancheza i Shieldsa, te je definitivno medju kandidatima koji trebaju dobiti priliku za naslov dok Story je izgubio od do tada nepoznatog Brennemana. Oba borca treba promatrati kao veliku prijetnju za WW, a ne bih se iznenadio da vidim jednog od njih u borbi za prvog izazivača u 2012.
Bonnar vs Kingsbury - Iako nijedan nije među top 20 LHW, pobjednik ove borbe će odmah dobiti veliki iskorak mislim biti će testiran protiv borca kalibra Tito / Franklin / Lil Nog. Oba su borca kalibra da mogu svakome u diviziji pružiti dostojan otpor.
Bader vs Brillz - Oba borca​imaju pravo slavu temeljiti na borbi protiv Lil Nog-a (da, svjestan sam da je Brillz "izgubio"). Ne možemo se požaliti na ovu borbu znajući da će biti prikazana na Spike TV.
 McDonald vs Soto - Ja iskreno ne znam ništa o ovim borcima jer nisam imao priliku gledati nijednu njihovu borbu. No, obojica su mladi borci s impresivnim rekordom. Ja osobno volim pogledati borbu mladih talenata.
Weidman vs Lawlor - Weidman je jedan od najperspektivnijih boraca u MW, a Lawlor takodjer nije slab. Gleison Tibau vs Rafael Dos Anjos - Ne mogu vjerovati koliko nisko je postavljena ova borba. Ova borba definitivno bi trebala zauzimati više pozornosti, Tibau se dokazao pobjeđujući Etim, Stephens i Pellegrino. Dok RDA ima 4-1 u posljednjih 5 borbi, nakon što je šokirao Sotiropoulsa brzim nokautom, mogao bi se brzo naći na suprotnoj strani kaveza nekom velikom imenu LW.
Miguel Torres vs Nick Pace - Kao Kampmann / Story, također jako podcijenjena borba zbog činjenice da oba borca dolaze nakon poraza. Ono što ova dvojica boraca imaju zajedničko je da su svoje posljednje borbe bili stvarno blizu pobjede čak je većina osjećala da su trebali pobijedili. Torres je bivši WEC prvak, ali mu je bolje da bude vrhunski pripremljen jer je Pace odlično izgledao u borbi protiv Menjivara.

Autor: MARIO D.

3 comments:

Anonymous said...

mali mcdonald ima dvije ili tri pobjede u ufcu, a najbolja borba weca mislim po imenima je bila cruz faber

MARIO D. said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

ovo za kampmanna se slazem u potpunosti, stvarno je pokraden u te 2 borbe, i objektivno je u top 5 boraca veltera. njegov stil borbe mi se sviđa, ima sjajan muay thai, veliko srce, ne bjezi od izmjene udaraca, a dobar je i grappler.