Tuesday, January 17, 2012

UFC u raljama kritičara

UFC se bori sa mnogim kritičarima koji svim snagama pokušavaju naštetiti velikom imenu
 U posljednje vrijeme UFC se našao u ratu sa mnogim zlim jezicima, na prvom mjestu je i sudski postupak koji se vodi u vezi sa tržišnim monopolom u MMA svijetu. Sada su na red došle i isplate boraca koje su po mnogima mizerne dok neki smatraju da je svatko zaradio onoliko koliko vrijedi.
- Što se tiče monopola tu bi stvar trebala djelomično biti uredna, naime UFC je kupio Pride fc koji je bio pred bankrotom i nije mu bilo spasa, niti organizaciji ni borcima koji bi svejedno nakon što se Pride vrata zatvore ušli kroz UFC prozor.
U istoj situaciji je bio i Strikeforce, organizacija koja je također imala financiskih problema. Pitanje jest odakle Strikeforceu financiski problemi, dali su došli zbog lošeg rukovodstva organizacije ili je razlog takmičenje sa mnogo moćnijim UFC-om koji je namjerno izgurivao Strikeforce sa tržišta, no o tom pitanju ipak će završnu riječ imati sud.
- Od ovakvog načina poslovanja dolazi i bit plaćanja pojedinog borca, mnogi su slabo plaćeni ali uzevši u obzir da borac koji dođe u UFC tek se tada treba dokazati a ne biti plaćen zbog prijašnjih borbi pod okriljem neke druge organizacije. Ako se gleda realno borac početnik u UFC-u kroz godinu dana i odrađene tri borbe neće zaraditi mnogo no naredne tri borbe i još godina dana mogle bi ga dovesti do borbe za titulu gdje bi mogao zaraditi pozamašnu svotu novaca i ubrzo postati milijunaš. Malo je onih koji u svom sportu mogu kroz tri godine postati milijunaši, istina treba mnogo početnog truda i ulaganja u borca ali na kraju se isplati. Ukratko dobro plaćen je onaj koji je pokazao dobru borbu i pobjeđivao, loše su plaćeni oni kojima omjer pobjeda nije baš za pohvaliti, jednostavan sistem kako natjerati borca da bude bolji i želi nokautirati, nadigrati i uništiti protivnika a to jest želja gledatelja u areni.

No comments: