Monday, July 2, 2012

Kriza u Japanu- gdje će naš Mirko

U posljednjih nekoliko godina s Japanom nije dobro poslovati, naravno kada je u pitanju sport

Nakon raspada Pride fc organizacije svi smo bili uvjereni kako je to samo privremena kriza te da Japan jednostavno neće moći živjeti bez velikih borilačkih okršaja, pokazalo se suprotno nakon što je nestao PRIDE FC nestala je i želja za borbama. DREAM je trebao probuditi tamošnje fanove i vratiti staru slavu prijašnje organizacije no dogodio se još jedan krah zbog financija koje su uvijek ključ dobrog posla.
- Najnovija vijest jest da je i "novi" K-1 ponovno u banani, nakon što su zaboravili dodati nešto novca u kasu suorganizatora također su zaboravili platiti većinu boraca koji su nastupili u Madridu. Dakle isti problemi neplaćanja u DREAM organizaciji zarazili su i K-1 , koliko puta se trebaju opeći da razume kako se bez novca ne zasniva novi početak u poslovnom svijetu. Zasigurno će se u skoro vrijeme čuti ponovni glas da u Japanu na temeljima neke od propalih organizacija niče nova , velika i poboljšana organizacija koja će konkurirati UFC-u.....
- U pitanje se sada dovodi i sam K-1 turnir , nama zanimljiv zbog Mirka Filipovića koji bi na kraju krajeva mogao ne doći do finala ovoga puta ne zbog poraza već lošeg poslovanja K-1 čelnika. Sa druge strane Glory i Showtime sada imaju sam vrh svjetske klase koji bi mogao predstavljati problem našem Mirku ukoliko odluči napustiti K-1 i pridružiti se boljima, jačima i financijski stabilnim organizatorima.

No comments: