Thursday, August 4, 2011

Roy “Big Country” Nelson

Što čeka Mirka Filipović u sljedećoj borbi......
Čeka ga mnogo posla sa vrhunskim udaračem koji je dobro potkovan borbom u parteru iako ne preferira takav način borbe.
- Roy Nelson karijeru je počeo 2004. godine te je od tada nanizao 15 pobjeda i šest poraza. Po dolasku u UFC proslavio se nokautom nad Brendan Schaubom u prvoj rundi nakon čega je uslijedila i pobjeda nad Stefan Struveom također nokautom u prvoj rundi. Takav početnički uspjeh plasirao ga je u vrh UFC teškaša pa je dobio šansu za borbu u kojoj bi pobjednik imao priliku za titulu no tu nije uspio, spriječila ga je Santosova box tehnika na koju Nelson jednostavno nije mogao naći odgovor.
Upravo u toj borbi moglo se vidjeti koliko zapravo Nelson može primiti udaraca u glavu, čak nas je na trenutak posjetio na nekadašnju izdržljivost Antonia Nogueire. Silni napadi Santosa pogađali su ravno u metu no Nelson jednostavno nije padao. To govori koliko će težak posao imati Mirko Filipović koji glasi kao snažan udarač no sudeći po Mirkovim zadnjim borbama da se naslutiti da su šanse jako male da Nelson padne pokošen osim ako ponovno ne proradi ona Mirkova stara agresivnost i poznati High kick.
- Roy Nelson je je svoju čvrstoću pokazao i u borbi sa Frank Mirom gdje je izdržao do sudačke odluke. Tokom borbe mogla se primijetiti slaba kondicijska spremnost Nelsona , kako je meč odmicao uzdasi su bili sve dublji i dublji. Možda bi to bio veliki plus za Mirka Filipović koji se u zadnje vrijeme pokazao dovoljno dobar da bi sa te strane mogao odraditi nekoliko rundi više.
- Poraz za Roy Nelsona značio bi i prekid suradnje sa UFC-om, bio bi to treći u nizu i dovoljno za raskid ugovora. Sa druge strane pobjeda za Filipovića bi možda mogla promijeniti mišljenje Dana Whitea koji je slab na Mirkovu popularnost diljem svijeta.
Pogledajmo kako to Nelson radi...... 

4 comments:

Anonymous said...

dobro zboriš

Anonymous said...

bojim se da ce mirkec opet poljubiti pod, nazalost :(

Anonymous said...

nažalost Fjodor Jemjeljanjenko dobio je otkaz u Strikeforceu maloprije sam pročita,šteta za ovaj sport!!!!

...MMA WORLD BLOG said...

Da uistinu žalosno prvo Overeem pa sad Fedor