Monday, November 14, 2011

5, 7 milijuna MOŽE LI VIŠE

Toliko je gledatelja pratilo UFC spektakl

Polako ali sigurno MMA sustiže boks u svim pogledima, napredak je toliko munjevit da je pitanje dali je već prestigao boksačku nedodirljivost.

- Boks je medijski uzdignut sport i više godina prezentiran publici diljem svijeta dok je MMA mlad i nekim ljubiteljima borilačkih sportova predstavlja brutalnost, no nije li upravo brutalnost i nokaut ono što i jedni i drugi žele?
Rijetko je tko zadovoljan predstavom braće Kličko kada odrade dosadnih 12 rundi pokazujući tehničku nadmoć, svi oni koji sjede u areni i pred malim ekranima očekuju kako će Kličko napokon nekoga ugasiti no to se ne događa često. Po MMA pravilima to je vidljivo u gotovo svakoj borbi čak su neki zamjerali UFC-u kako je borba između Velasqueza i Santosa kratko trajala no to je upravo ono što se traži.
- Jedan od najgledanijih boks mečeva jest onaj između Lewisa i Klička , borba je to koju je na HBO popratilo čak sedam milijuna gledatelja , uzevši u obzir da je UFC tek otvorio svoja vrata FOX-u sa 5,7 milijuna gledatelja dolazimo do jako dobrog rezultata.
Mnogi analitičari hvale UFC-ov način poslovanja i promocije no ipak sjetimo se da boks nikada nije bilo problem naći na nekom od naših TV kanala što je veliki problem ne samo za nas nego i za naše susjedne zemlje pa čak i šire. Nova TV pohvalila se iznimnom gledanošću UFC-a no ipak nije imala dovoljno sredstava da odkupi prava za 2011. godinu, zašto?  Trebaju li čelnici UFC-a malo popustiti po pitanju prijenosa borbi na EU tržištu kako bi uvukli MMA pod kožu još mnogim obožavateljima ili je rudnik zlata za njih samo Amerika i dio Engleske.

3 comments:

Anonymous said...

pomest će ih glavni sportovi u americi bez problema, a šta je najgore više je ljudi pratilo epizodu super talenta ili takva neka gluparija nego ovaj event :(

Mario D. said...

gledanost bas tocno borbe je bila preko 8 milijuna ali cijelog jednosatnog prikazivanje emisije na FOX-u je u prosjeku bila tih famoznih 5,7 M

Anonymous said...

a jedna epizoda americkog idola gleda preko deset miljuna