Wednesday, November 9, 2011

Nogueira zahvalio CroCop-u , no što čeka njega samoga

Stara garda odlazi , Mirko prvi zakoračio u mirovinu
Ako je itko bio uporan, čvrst, otporan na udarce i pritom osvajao naslove onda je to Antonio Nogueira poznati MMA borac koji se kao i Mirko proslavio u Pride organizaciji a za razliku od našega borca nastavio je sa uspjesima i u UFC-u.
Svim obožavateljima slobodne borbe poslao je jasnu poruku vezanu za našeg najboljeg borca :
''Mirko je bez sumnje jedan od najvećih boraca u povijesti MMA, moramo mu zahvaliti na svemu što je učinio za ovaj sport i čestitati mu na briljantnoj karijeri. Neka Bog bude s tobom Cro Cop!''-Sveto trojstvo kako su ih znali nazvati u vrijeme Pride dana Fedor, Nogueira i Mirko polako se gase. Mirko se povukao iz sporta dok je Fedor nakon tri poraza također blizu odlaska no čvrsti Minotauro još visoko kotira u najboljoj organizaciji, koliko on još može?
-Iza njega je 35 godina života, strašna nesreća koju je jedva preživio i 41 borba po MMA pravilima. Činjenica jest da je većina Pride boraca pokleknulo nakon prelaska u UFC no Nogueira je ipak uspio izvući iz pobjeda najviše. Debi u UFC-u je prošao glatko protiv ne baš dostojnog protivnika, potrošenog Herringa koji je bio na zalasku karijere.
Uslijedila je pobjeda protiv Tim Sylvie kada se Nogueira uspio dočepati privremenog pojasa teške kategorije, napomenimo da je to Sylviji bila posljednja borba u UFC-u te da od tada nije pokazao baš nikakve uvjerljive borbe.  Nogueira je pojas potom izgubio od Mira prvi puta uzdrman udarcem, povratak je bio veličanstven no ponovno protiv starog i istrošenog Couturea.
- Ozbiljni poraz nanio mu je Velasquez sada prvak teške kategorije što je pokazalo da Nogueira više nije toliko otporan na razorne udarce. Ponovni povratak u borbi sa Schaubom ulio je nešto nade u njega njegove fanove no što će uslijediti u revanšu sa Mirom ostaje nam za vidjeti. U slučaju poraza bliži mu se sudbina Mirka Filipovića ili pak nešto lakši zalogaj za ponovni povratak.