Friday, December 28, 2012

Neki novi klinci

Tako samo ih prije nekoliko godina nazivali a sada se isti bore za pojas najboljega i to po drugi puta

Nikada se nezna kada će netko ponovno usijati oktagon UFC-a , vrijeme kada su harali Tim Sylvia i Couture očito je prošlo a na scenu su stupili mlađi i spremniji borci.
Jedan od danas najboljih Junior dos Santos uz pomoć mentora Nogueire uplivao je u UFC vode nokautiravši Werduma a potom i Struvea nedugo nakon toga prešao je i preko Mirka i već tada je bilo jasno da taj dečko ima potencijala. Osam borbi trebalo je kako bi se dočepao pojasa prvaka, čini se malo no to je trajalo gotovo tri godine, mukotrpan rad i upornost su se isplatili.
Iste godine (2008) na scenu stupa Cain Velasquez, nakon tri pobjede tehničkim nokautom pred relativno novog borca stavlja se prva ozbiljna prepreka tada opasni Kongo. Borba je okončana sudačkom odlukom u korist Velasqueza kojeg su još tri borbe dijelile od pojasa prvaka.
Oba ova veličanstvena udarača pojavili su se iznenada , Velasquez se pojavio u UFC-u nakon dva profesionalna MMA meča dok je Santos u UFC došao nakon nekoliko odrađenih borbi po Brazilu te je uz to još morao proći test kod Nogueire. Malo tko zna no kada se Santos prvi puta okušao u dvorani braće Nogueira nije zadovoljio te ga je Rodrigo "vratio" tamo odakle je došao kako bi još poradio na nekim segmentima, drugi pokušaj je bio zadovoljavajuć i od tada gledamo Santosa u UFC-u.
Mnogi smatraju kako  su ova dva borca sposobna pobijediti svakoga no može li ipak netko ugroziti ovaj dvojac osim Overeema ? Čarobna je bila ta 2008. godina , nadamo se da će i u 2013.-oj zasijati neko novo ime i učiniti tešku kategoriju još težom.

3 comments:

Anonymous said...

Doći će novi možda mlađi

Unknown said...

UFC 157: Rousey vs. Carmouche
The UFC has taken some heat of late for putting all their eggs in the Rousey basket in an attempt to build up the women's bantamweight division. Carmouche, ranked No. 7 in the world in the women's bantamweight ranks, hopes to foil the UFC's plan to build Rousey into an unstoppable megastar.

Unknown said...

Exercise programs have a couple of fundamental components, warm up, stretching, muscular training, cool off, as well as extending. Additionally, exercises are encouraged that each element of the program is finished. Instructors usually set a rigid schedule threatening threat of muscle injury if most of these jobs aren’t included somehow.

Dylan Drago MMA Workout
Dylan Drago MMA
Dylan Drago MMA Conditioning
Dylan Drago MMA Conditioning Workouts
Dylan Drago Fitness Workout
Workouts By Dylan Drago MMA