Wednesday, October 23, 2013

Domaća scena

Tokom proteklih nekoliko godina MMA na balkanu je itekako živnuo, porastao je interes za borbe a isplivala su i neka kvalitetna imena što kod nas što u susjedstvu. Ipak stvarni interes izgleda nemaju baš oni koji bi ga trebali imati a to su borci.
Čitam tako po portalima razna prepucavanja veoma kvalitetnih sportaša koji bi sve samo ne ono što se traži od njih a to je da se pokažu domaćoj publici i prihvate izazove koji im se nude.
Primjera je nažalost mnogo počevši od Stojnića koji bi htio na silu u UFC. Borbe koje mu se nude neće biti uvijek na raspolaganju, za sada on smatra da je kvalitetniji od ostalih na balkanu i ne prihvaća izazove, uskoro bi se kolo moglo okrenuti te on neće biti prihvaćen jer će recimo Perak u određeno vrijeme pobijediti nekoliko velikih imena te smatrati kako mu Stojnić nije dorastao. Tu je i Delija koji je zaželio meč sa Ilićem a u sve se umiješao i Perak, a od svega toga vjerojatno ništa...
Kako čitam na FightSite isplivali su i financijski problemi, svi su tu jednim dijelom zbog novca što je u neku ruku i pozitivno no neki zaboravljaju da su se do nedavno borili za čašu hladne vode i još k tomu bili presretni jer su pozvani.
Malo smo tržište koje još nije u potpunosti prihvatilo MMA a već imamo kvalitetnu organizaciju kakvu mnogi mogu samo poželjeti , stoga se ne treba previše uzdizati kao borac riječima već djelom odnosno borbom . Naravno to ne daje za pravo čelniku FFC-a da provodi tiraniju nad borcima, jednostavno se treba naći nekakva sredina između organiozatora i boraca.

No comments: