Tuesday, November 5, 2013

Volimo li taktičare ili udarače

Već smo od mnogih poznatih boraca čuli kako ih smeta previše hrvanja (klinča) tokom borbe, iako je to sastavni dio svakog meča ipak zna malo živcirati. Dakako borci moraju uzeti kratki predah prije serije udaraca ali ta mini pauza se odvija već u prvim rundama te zna dugo potrajati. Većina starijih boraca koji su pred mirovinom ili u mirovini došli su upravo iz hrvanja no nisu se toliko zadržavali u zagrljaju protivnika. Danas je stvar mnogo drugačija i neke borbe zbog toga izgledaju pasivno.
Možda je novoj generaciji boraca bitnije pobijediti pod svaku cijenu dok je nekima bitnije pobijediti na atraktivan način i upravo zbog toga publika više voli ove druge. Sjetimo se samo nekih  borbi prije 7-8 godina kada su nokauti prštali na sve strane dok sada dobar dio borbi završi sudačkom odlukom.
Možda je i to razlog pada Pey-per-view-a po pitanju UFC-a .
Bilo kako bilo to je sastavni dio borbe i mnogi grappleri na svom stilu slažu zaslužene pobijede ali uvijek ima onih  koji su se voljni potući poput našega Pokrajca koji više voli otvorenu borbu koju rijetko kada doživi a tada i pobijedi.

1 comment:

Anonymous said...

Ma nitko nevoli kada se bale i razvlače po ringu, sudija treba to ranije razdvajat